2017

Donderdag 14 december hielden wij onze jaarafsluiter bij Bussum op IJs. Vele ondernemers, maar ook politici en gemeentemedewerkers met partners en kinderen waren aanwezig.  Er werd veelvuldig door de kinderen maar ook enkele ouders geschaatst. Zowel binnen als langs de baan werden weer leuke contacten gelegd. Een borreltje, een hapje, het was weer gezellig. Een fijne afsluiter van 2017.
Succesvol ondernemen doe je samen!

De kerstdagen staan voor de deur en bij deze ook de laatste nieuwsbrief van 2017. Een nieuwsbrief waarin we niet achteruit kijken – dat doen we wel op de Algemene Ledenvergadering op 10 april 2018 – maar vooruit! We kijken uit naar 2018.

De eerste twee kwartalen van 2018 zullen in het teken van de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart staan.  Binnenkort zal de OVGM politiek Gooise Meren een politiek pamflet doen toekomen met daarin de voor ondernemers belangrijke speerpunten. Ook tijdens de coaltievorming zullen we deze punten voor het voetlicht brengen.
We nemen afscheid van de huidige wethouder Miriam van Meerten, waarmee we de afgelopen 2 jaar ontzettend fijn hebben samengewerkt. Wederzijds konden wij elkaar altijd goed vinden wanneer dit nodig was. Respect en prettige, fijne contacten en gesprekken.
Na de gemeenteraadsverkiezingen is het voor ons altijd weer even afwachten wie de nieuwe wethouder economische zaken wordt en hoe de samenwerking zich zal ontwikkelen. Wij hopen natuurlijk dat wij op dezelfde goede voet kunnen doorwerken.

Woensdag 13 december is tijdens de raadvergadering de Economische visie Gooise Meren 2040 “Ruimte voor ondernemerschap” aangenomen. Een goed stuk, waar vooral het nieuwe college mee aan de slag zal gaan en moeten.
In dezelfde raadsvergadering is ook het Kaderverkeersplan Centrum Bussum met het ingediende amendement 3a8 aangenomen. Dit betekent o.a. dat de Vlietlaan zijn tweerichtingsverkeer behoudt.  De OVGM en de ondernemers op de Vlietlaan zijn hier enorm blij mee. Daarnaast kijken wij er naar uit dat in 2018 eindelijk de hoognodige renovatie van de Vlietlaan op de agenda staat. Hopelijk ligt er binnen afzienbare tijd een zeer waardige rode loper van het Stationsgebied naar het centrum van Bussum en wordt deze route er één waar we trots op kunnen zijn en waar mensen zich graag begeven.

Rest mij u  als voorzitter  allen een zeer mooi, succesvol en vooral gezond 2018 toe te wensen.  Geniet van de Kerstdagen met elkaar en met diegenen die u lief zijn.
Begin 2018 melden wij ons weer!

Brigitta Boonacker
Voorzitter

2017
Tags: