Vlietlaan, een enquete , de herinrichting van het gemeentehuis en de oudejaarsborrel.

Vlietlaan

vlietlaan bussum
Foto: Bob Awick – Bussums Nieuws

Verbijsterd. Dat is eigenlijk het enige woord dat past toen ik vrijdag 2 november j.l. online in het Bussums Nieuws las dat de grote renovatie van de Vlietlaan in Bussum uitgesteld is tot 2020. 2020!!! “Waar zijn we nu toch al die jaren mee bezig geweest? Waar dienen die overleggen dan toch voor?” Vragen die bij mij opkwamen, een beetje moedeloos ook wel. Jaren hebben wij als bestuur van de OVGM geduwd, getrokken, gelobbyd, gesproken, besproken, vele malen toezeggingen gekregen dat de Vlietlaan in 2016, 2017, nee toch echt in 2018 aangepakt zou worden. En dan ploep: 2020!!!
De geloofwaardigheid naar onze leden die daar hun bedrijf hebben en waar wij altijd aan beloofd hebben voor ze op te komen en onze stinkende best te doen om deze onooglijke entree van het centrum van Bussum opgeknapt te krijgen, is hopelijk niet weg. Maar ik vraag mij echt af waar alle tijd en energie nu voor nodig is geweest. Het valt misschien wel te proeven. Naast verbijstert ben ik toch ook wel boos.

Het heeft echter totaal geen zin om hierin te blijven hangen.  Vooruit kijken. Dus wat gaan we doen? De onderste steen boven krijgen betreffende de Vlietlaan, de renovatie, het proces en de communicatie. En als dan echt de Vlietlaan pas in 2020 aangepakt gaat worden: als de ‘sodemieter’ aan de slag met bijvoorbeeld de Veerstraat. Er moet nu echt iets gaan gebeuren. We praten al te lang.

Enquête

Binnenkort gaan wij, het bestuur van de OVGM, al onze leden een enquête met 6 vragen ( 3 minuten werk) doen toekomen. En nu al een oproep: vul de enquête echt in!!
Waar gaat de enquête over?

De OVGM heeft twee doelen/taken: behartigen van het ondernemersbelang bij de gemeente, regio en Provincie én het organiseren van bijeenkomsten waarin ondernemers elkaar kunnen ontmoeten, nuttige en/of belangrijke informatie kunnen krijgen enzovoort. De enquête gaat over dit laatste onderdeel. Al jaren organiseert het bestuur netwerkborrels en activiteiten voor de leden. Van alle kanten krijgen wij complimenten voor de inhoud en de onderwerpen. Er is echter één maar: er komen te weinig mensen in verhouding tot de tijd, de energie en het geld dat het kost om te organiseren.  Kortom wij willen van onze leden weten wat zij graag willen. En daar gaan die zes vragen dus over.

Herinrichting buitenruimte gemeentehuis

In relatie tot het bovenstaande stuk over de Vlietlaan, is het volgende wel wat wrang: de gemeente gaat de buitenruimte rondom het gemeentehuis herinrichten. Maar hoe? Graag willen zij horen wat de bewoners en ondernemers van Bussum daarvan vinden. Wanneer u hier klikt kunt u uw mening door middel van het invullen van enkele vragen kwijt.

Nieuwsbrief

De nieuwsbrief van de OVGM wordt verstuurd naar een enorm e-mail bestand van leden en niet leden. De niet leden krijgen van ons binnenkort een e-mail met daarin de vraag of zij lid willen worden (a € 35,-per jaar). De nieuwsbrief wordt namelijk vanaf dat moment alleen naar onze leden verzonden. Uiteraard valt de nieuwsbrief in te lezen via onze website en social media kanalen.

December oudejaarsborrel

Voor in de agenda:  woensdag 12 december zijn de ondernemers van en uit Gooise Meren wederom uitgenodigd voor onze oudejaarsborrel bij Bussum op IJs. Vanaf 16.30 uur wordt u ontvangen met een drankje en een hapje. Neem gerust uw kinderen mee – wij bieden ze de gelegenheid om van 16.30 – 18.00 uur (gratis) te kunnen schaatsen.

 

Brigitta Boonacker
Voorzitter

Vlietlaan, een enquete , de herinrichting van het gemeentehuis en de oudejaarsborrel.
Tags: