Duurzaam Ondernemen

De Groene Afslag De Groene Afslag

Donderdagavond 24 januari werd een Duurzaamheidscafé georganiseerd op de Groene Afslag met als onderwerp Duurzaam ondernemen in ’t Gooi. Als ondernemer én voorzitter van de Ondernemersvereniging Gooise Meren moet je daar dan eigenlijk wel heen. En de eerlijkheid gebied te zeggen dat het geen moeten was, maar willen.

De Groene Afslag
Nee de foto staat niet omgekeerd 😉

De Groene Afslag bevindt zich op de voormalige AZC Crailo. De gebouwen en omgeving worden door een team van enthousiaste mensen omgetoverd tot hét duurzaamheidscentrum van het Gooi en uiteindelijk Nederland. Medio februari gaan zij open. Je kan er o.a. zalen huren, flexwerken, gebruik maken van de horeca en nog veel en veel meer. Een aanrader om hun website eens te bekijken en ze te volgen op social media.

Samen Sneller Duurzaam

Donderdag 24 januari was het Duurzaamheidscafé Gooise Meren te gast, met als onderwerp ‘Duurzaam ondernemen in ’t Gooi’. De avond werd in samenwerking met Samen Sneller Duurzaam Gooise Meren georganiseerd.

Solarix
Marloes van Heteren en Reinier Bosch van Solarix

Twee mooie presentaties stonden op het programma. Solarix uit Bussum, Reinier Bosch en Marloes van Heteren,  vertelde over hun unieke product: gevel-verfraaiing met behulp van zonnepanelen. Wat ze leveren, waarom en hoe zij zover gekomen zijn. Inspirerend. Ik kan alleen maar zeggen: bezoek hun website eens. Ze zullen je verrassen én dat ‘gewoon’  uit Bussum!

Mud Jeans
Bert van Son -Mud Jeans

De tweede presentatie was van Mud Jeans: duurzame gerecyclede jeans die je naast kopen ook leasen kan. Een heel duurzame en voor de kledingindustrie geheel vernieuwende manier om met (de fabricage van) kleding om te gaan. Ook dit een verrassende, leuke en inspirerende presentatie.

Wordt vervolgd?

Duurzaamheid, circulair ondernemen. We kunnen (en willen) er eigenlijk niet meer omheen. En dus zal de Ondernemersvereniging Gooise Meren hier zelf ook een vervolg aan gaan geven dit jaar. Er waren al plannen en bij dit Duurzaamheidscafé zijn goede en leuke contacten gelegd. Dus ja, wordt vervolgd!

Duurzaam Ondernemen
Powered by "To Do List Member"