Samen Succesvol Ondernemen – Februari 2019

Gisteren, dinsdag 12 februari, hielden wij onze eerste ‘Samen Succesvol Ondernemen’ Event.

Een heel geslaagde namiddag en vooravond in een heel fijne en verfrissende omgeving. Bij nieuwkomer Barrique Bussum aan de Havenstraat 106, trapten wij dit maandelijks terugkerende Event af.  We konden veel nieuwe gezichten en uiteindelijk ook veel nieuwe leden verwelkomen. Er zijn wederom mooie verbindingen gelegd en het was vooral heel gezellig. Een kort woord van de voorzitter en daar omheen volop gelegenheid om met collega’s ervaringen te delen en contacten te leggen.

Tweede dinsdag van de maand

De OVGM gaat vanaf nu iedere tweede dinsdag van de maand Samen Succesvol Ondernemen organiseren, in een vast rooster op vaste locaties in de hele gemeente. Onderaan deze nieuwsbrief tref je de data en locaties – voor zover deze al bekend zijn – aan.
Vanaf april zal er tijdens het Samen Succesvol Ondernemen event altijd één lid het spreekwoordelijk podium mogen pakken om de collega ondernemers te voorzien van wetenswaardigheden. Dit kan door middel van het uitdiepen van een actueel onderwerp, een korte bedrijfspresentatie, het geven van een workshop of andere manieren waarop je als lid denkt je collega’s van nuttige informatie te kunnen voorzien.  Wie en wat de onderwerpen worden – dat maken we bewust van te voren niet bekend. Het motto is: laat je verrassen door je collega’s. De presentaties zullen niet lang zijn. Onze insteek is om hier maximaal 10 minuten tijd voor te maken – tenzij je natuurlijk een superleuke workshop hebt die wat langer duurt. Heb je nu al een idee? Neem gewoon contact met ons op!
Ben je geen lid maar wil je toch een lezing of presentatie geven? Dan vragen wij daar een kleine bijdrage voor – of je kan natuurlijk lid worden.

Digitale Goodiebag

Op dit moment wordt hard gewerkt aan onze ‘Digitale Goodiebag’ – uitsluitend voor leden.
De Digitale Goodiebag is een online systeem, verwerkt in onze website, waarbij leden onderling diensten en producten tegen korting kunnen aanbieden. Er zijn twee voorwaarden. 1. Je moet lid zijn van de OVGM. 2. Je moet er eerst een product of dienst (met korting) instoppen, alvorens je er een product of dienst van een collega-ondernemer uit kunt halen.
Ons streven is om de Digitale Goodiebag dit voorjaar, te kunnen lanceren.

Het Ondernemersbelang

De nieuwsbrief gaan we maandelijks uitbrengen, na iedere Samen Succesvol Ondernemen. En deze kop, Het Ondernemersbelang, zal een vast item zijn.

Ondernemersfonds Gooise Meren
Zeer binnenkort zal bureau Vosjan Management starten met het onderzoek naar de mogelijkheden en het draagvlak voor een Ondernemersfonds voor heel Gooise Meren.  Alle betrokken partijen, nu nog de vertegenwoordigers van alle ondernemersbelangen groepen in Gooise Meren, zullen binnenkort een e-mail ontvangen met daarin meer informatie.

Veldweg, Scapino/Nieuwe Brink, horecabeleid, Centrummanagement
De OVGM neemt deel aan vele overleggen en inspraakavonden. Parkeren en verkeer blijven altijd een hot-item.
Aan de inspraakronden betreffende de Scapino/Nieuwe Brink en de Veldweg in Bussum is door de OVGM deelgenomen.
T.a.v. het Scapino Nieuwe Brink terrein merken wij op dat het coalitie akkoord leidend is. Daarin valt te lezen datSamen Succesvol Ondernemen – heel kort door de bocht – een supermarkt op dit terrein niet wenselijk is. De OVGM volgt het proces nu (nog) langs de zijlijn en wordt goed geïnformeerd door de diverse partijen.
Het Horecabeleid Gooise Meren moet opnieuw geformuleerd worden. Ook hierin speelt de OVGM een rol. Grootste discussie punt is en blijft of een wildgroei aan horeca te voorkomen is, zonder afbreuk te doen aan de keuzevrijheid van de individuele ondernemer om een onderneming te starten waar hij of zij wil en de belangen van de zittende horecaondernemers zoveel mogelijk te borgen binnen alle juridisch grenzen die er zijn

Muiden, De Krijgsman
In Muiden gebeurd veel qua overleg, aangezien er voor ondernemers qua inkomsten te weinig gebeurd. Daarbij vindt er met de realisatie van de Krijgsman minimaal een verdubbeling van het aantal inwoners plaats – een complexe situatie. De Muidens Ondernemers Raad is met haar voorzitter vertegenwoordigd in het bestuur van de OVGM. Op dit moment zijn er overleggen over het hoe en wat qua winkelaanbod in de Krijgsman.

Lid worden – ‘What’s in it for me?’

Ten eerste, niet geheel onbelangrijk: aansluiting bij een gedreven groep ondernemers, die zich graag onderdompelen in de gezellige ondernemerscultuur die de OVGM hoog in het vaandel heeft staan.
Daarnaast word je maandelijks op de hoogte gehouden over de zaken die spelen binnen de gemeente die ondernemers aangaan.
Plus, elke 2de dinsdag van de maand krijg je de gelegenheid om met mede-ondernemers te sparren tijdens het Samen Succesvol Ondernemen Event.
En ‘last but not least”: de Digitale Goodiebag (die binnenkort het levenslicht zal zien). Een online Goodiebag, waar elke, bij de OVGM aangesloten, ondernemer een aanbieding/korting/actie kan instoppen, om er vervolgens ook iets uit te kunnen halen. Doel hiervan is het stimuleren van de verbindingen tussen lokale ondernemingen en ondernemers.

Data voor in de Agenda

Onze agenda is sowieso in te kijken via onze website.
De eerstvolgende data om te onthouden:
Dinsdag 12 maart: Bussum (locatie volgt) – Algemene Ledenvergadering
Dinsdag 19 maart: Grote Kerk Naarden Vesting – Het Gooi on Stage
Dinsdag 9 april: SIEM Naarden – Samen Succesvol Ondernemen (17.00 – 19.30 uur)

Tot slot

Mocht je de nieuwsbrief niet in je mailbox ontvangen, maar wel lid zijn – mail naar ons secretariaat: communicatie@ondernemersgooisemeren.nl

Boudewijn (Barrique Bussum) nogmaals dank voor je gastvrijheid en chapeau voor de gerealiseerde metamorfose tot Barrique Bussum. We hopen nog een keer van je gastvrijheid te mogen genieten.

Een ieder hopelijk tot ziens op 12 maart – meer informatie volgt snel over inhoud, tijd en locatie.

Fijne werkweek en tot snel – want, Succesvol Sndernemen, dat doe je Samen!

Brigitta Boonacker
(voorzitter)

Samen Succesvol Ondernemen – Februari 2019
Tags: