Samen Succesvol Ondernemen & zomerreces

Dinsdag 9 juli – de 2de dinsdag van de maand en wederom tijd voor Samen Succesvol Ondernemen (SSO). Dit keer waren we te gast bij Archibald in Bussum – in een heerlijke ambiance, in de zon, op het terras en uiterst gastvrij ontvangen was het niet moeilijk om alvast vooruit te blikken op de zomervakantie die voor de spreekwoordelijke deur staat. Nieuwe gezichten en oude bekenden, fijne contacten.

Zoals gewoonlijk vergadert het bestuur voorafgaand aan het SSO. Even de punten kort voor geresumeerd.

Onze vaste contactpersoon, steun en toeverlaat en vraagbaak bij de gemeente is helaas al een tijd ziek. Rob Nieuwenhuis heeft o.a. namens ons haar een mooie roos op stam bezorgd. Dit werd enorm gewaardeerd. We hopen van harte dat wij onze gemeentelijke rots in de branding na de zomervakantie weer mogen ontmoeten in het gemeentehuis.

Koningsdag Bussum

De evaluatie van Koningsdag 2019 heeft plaats gevonden met de betrokken ondernemers. De organisatie van Koningsdag 2019 is officieel gedaan door de OVGM – vrij oneigenlijk – maar gezien de omstandigheden de beste tijdelijke oplossing.
Uit die evaluatie is ook naar voren gekomen hoe de ondernemers het liefst de Koningsdag van 2020 georganiseerd hebben. Na de zomervakantie trappen we af voor Koningsdag 2020. Gaande dit proces zal de OVGM zich terugtrekken als organisator. Een ondernemersvereniging heeft namelijk en natuurlijk niets van doen met de organisatie van de Koningsdag. Overigens wel met het borgen van het ondernemersbelang in die organisatie. Dat laatste is dan ook waar wij hard aan werken.

Landstraat Bussum

Een reeds lang bestaand probleem: parkeerperikelen op de Landstraat. Met name ook het (langdurig) parkeren van vergunninghouders op betaald parkeerplaatsen, die eigenlijk voor de klanten van de winkels bedoeld zijn.
De OVGM neemt dit punt weer op, onder andere in het Centrummanagement overleg.

Vlietlaan Bussum

Soms werkt het – met de vuist op tafel slaan of gewoon ook uit een overleg weglopen. Waren er eerst geluiden dat de budgetten voor de renovatie van de Vlietlaan ‘onhold ‘ waren gezet – tot (terechte) woede van alle betrokkenen. Zijn de budgetten er nu weer wel en hebben we de toezegging van de wethouder dat de renovatie van de Vlietlaan in Bussum in 2020 dan toch echt gaat gebeuren. Wij wachten het af en houden de vinger aan de pols (de toezeggingen zijn al heel vaak gedaan door de verschillende wethouders…)

Centrummanagement Bussum

Met een gebakje en de aanwezigheid en complimenten van de wethouder werden de deelnemers van het Centrummanagement, waaronder de OVGM,  onlangs bedankt en gefeliciteerd: de gebiedsvisie Centrum Bussum is vastgesteld.
En dan nu voortvarend aan het werk, de schop in de grond en vooral DOEN!! Dat is waar wij als OVGM continu op zullen hameren.

OVGM GoodieBagGoodiebag

Alle bugs lijken verholpen. Na de vakantieperiode gaan wij actief onze leden (jullie) benaderen om de Goodiebag te gaan gebruiken. Wij zullen via onze media kanalen alle aanbiedingen uit de Goodiebag promoten. Het hopen dat  degenen die er hun goodies in hebben geplaatst dat zelf ook gaan doen.

50 jaar ondernemersvereniging

Volgend jaar, 2020, bestaat onze ondernemersvereniging 50 jaar. Dit gaan we groots vieren. De feestcommissie is reeds  bij elkaar geweest en heeft een grof raamwerk neergelegd en onderzoekt de mogelijkheden. Zodra een datum is geprikt en een locatie bekend is brengen wij iedereen op de hoogte met een SAVE THE DATE.

Werkgeverscongres Vinden & binden; zo doe je dat op de arbeidsmarkt.

In de vorige nieuwsbrief berichtte wij al over dit gratis werkgevers congres. Het officiële programma van dit congres in ’t Spant! duurt 2,5 uur. Het is een interactief programma met de laatste inzichten van de arbeidsmarkt en creatieve ideeën voor het opleiden en werven van nieuw personeel. Met een aantal aansprekende voorbeelden kan je zien wat nut en noodzaak is van inclusief werkgeverschap en hoe werkgevers / ondernemers dit op eenvoudige manier zelf kunnen realiseren.
Tevens een aantal bijzondere gasten en sprekers, waaronder keynote speaker Leen Zevenbergen en trendwatcher Adjiedj Bakas die de social impact award zal uitreiken. Dit is een onderscheiding voor een organisatie die zich het afgelopen jaar op bijzondere wijze heeft ingezet voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Het officiële programma (18.00 – 20.30 uur) ziet er als volgt uit:
– welkom door dagvoorzitter Frits Bussemaker
– opening door Annette Wolthers, wethouder Hilversum (Werk & Inkomen)
– prikkelende stellingen over nut en noodzaak van het inclusief ondernemen
– collega-werkgevers delen best practices en geven hun visie op inclusief werkgeverschap
– Keynote speaker Leen Zevenbergen zet de boel op scherp
– uitreiking social impact award door trendwatcher Adjiedj Bakas

Inloop is vanaf 17.00 uur met een broodje en soep. Na afloop is er een netwerkborrel. De eerste 150 gasten ontvangen het boek ’t is groen en groener wordt het niet van keynote-spreker Leen Zevenbergen.

Wat: Werkgeverscongres Vinden & binden; zo doe je dat op de arbeidsmarkt.
Centraal thema: inclusief werkgeverschap
Doelgroep: werkgevers en ondernemers uit de regio met personeel
Datum: 19 september 2019
Locatie: Spant! Bussum
Kosten: geen
Aanmelden en meer info : via deze link

SAVE THE DATE: 10 september 2019: SIEM Naarden

De volgende Samen Succesvol Ondernemen is op 10 september bij SIEM in Naarden. Vanaf 17.15 uur is iedereen weer welkom. Een mooie pitch staat er op het programma en uiteraard en gezellig samen zijn.

Rest mij een ieder een mooie zomer en eventueel vakantie toe te wensen, heb het goed, rust lekker uit en vooral: GENIET!
Het bestuur van de OVGM is even op zomerreces. Vanaf maandag 26 augustus staan wij weer uitgerust en vol enthousiasme klaar voor ondernemend Gooise Meren.

Vriendelijke groet,
Brigitta Boonacker – voorzitter

Samen Succesvol Ondernemen & zomerreces