Samen Succesvol Ondernemen – 8 oktober 2018 – Nieuwsbrief

De afgelopen 2de dinsdag van de maand, 8 oktober, werden wij wederom zeer gastvrij onthaald bij SIEM in Naarden met al weer de Samen Succesvol Ondernemen (SSO)van oktober.
Een bijzonder gezellig, drukke en veelzijdige SSO. Veel nieuwe gezichten, nieuwe leden – WELKOM!! – en drie leuke items. Wethouder Jorrit Eijbersen stelde zich voor en gaf aan uit te kijken naar de samenwerking tussen ons en de gemeente. Er liggen leuke en vele zaken op tafel waardoor we elkaar nog regelmatig zullen treffen. Onder andere Ruimtelijke Ordening en de Havens zitten in zijn portefeuille.
Na deze kennismaking was het podium voor Anthel Reijnders van Pakje Kunst, waarna ook Harm Hasenaar van Studio Harm Hasenaar, kort de escaperoom De Cryptograaf in Muiden presenteerde. Over beide onderwerpen meer onderaan deze nieuwsbrief. Was je er onverhoopt niet bij dinsdag dan heb je toch echt iets gemist, al zeggen we het zelf.

Het bestuur heeft de afgelopen weken ook niet stilgezeten, hier de belangrijkste punten op een rij:

Gemeentebreed Ondernemersfonds Gooise Meren

De laatste loodjes t.a.v. de rapportage worden gelegd. Inhoudelijk is er dus nog niet zoveel te melden op dit moment. Behalve dat er heel hard gewerkt wordt.

Najaarskermis Bussum

Ten tijde van de vergadering en het SSO kwam bij ons het bericht binnen dat de najaarskermis niet doorgaat. Menig ondernemer is daar niet rouwig over. Na de laatste kermis is regelmatig contact geweest tussen de OVGM, de burgemeester en de betreffende wethouder. De OVGM heeft zijn inbreng in de evaluatie gehad en heeft de door de gemeente voorgestelde maatregelen kritisch gevolgd en van commentaar voorzien. Het draaiboek blijft in de kast liggen voor de voorjaars kermis. De OVGM blijft kritisch volgen.

Muiden

Langzaamaan verdwijnt de detailhandel uit de oude kern van Muiden. Ook de Primera is inmiddels gestopt. Het is uiterst betreurenswaardig maar helaas onvermijdelijk. De Herengracht zal naar verwachting nog meer een verblijfsgebied worden. De OVGM en MOR werken nauw samen om het ondernemersklimaat in Muiden te laten sprankelen. Er moet nog veel gebeuren.

Zijn we te lang te lief en te aardig?

Dat hebben we ons serieus afgevraagd de afgelopen vergadering. Dit naar aanleiding van het feit dat er al jaren zoveel plannen liggen, met name bij de gemeente, en er in onze beleving niets gebeurd. Derhalve heeft de OVGM een prioriteiten lijst gemaakt die zij in hoog tempo over het voetlicht gaat brengen bij de betreffende wethouders en bij geen resultaat, de pers. Misschien zijn we wel te aardig geweest én gebleven de afgelopen jaren.
Waar moeten we dan bijvoorbeeld aan denken?
• Het teruglopende onderhoud van groen en straten. In toenemende mate ziet b.v. het centrum van Bussum er niet meer uit. Maar ook beslissingen t.a.v. de beloofde renovatie van de Vlietlaan – er gebeurd niets. Deze staat gepland voor 2020. Maar wanneer in 2020? Zelfs wij krijgen daarover geen antwoord.
• Het Vonk gebouw – een doorn in het oog inmiddels. Besluiten worden niet genomen.
• Koningsdag 2020 – toegezegde overleggen worden niet gepland, we horen niets.
Zo wat kleine voorbeelden. Kortom de gemeente zullen wij de komende tijd bestoken met onze vragen en daar tijdslimieten aan verbinden.

November activiteiten

Voor november staan er twee evenementen gepland: OVGM meets MPM & SSO in Muiden
Op zaterdag 2 november zijn we weer te gast bij de MPM in Muiden, het grootste sloeproei evenement van Nederland. Net als voorgaande jaren zijn leden van de OVGM weer welkom op het terrein van de Koninklijke Jachthaven in Muiden en krijgt men de gelegenheid om met Stichting Vaarwens mee te varen en roeiwedstrijden vanaf het water te kunnen meebeleven. Tegelijkertijd is er uiteraard gelegenheid om te netwerken! Er komt nog meer informatie over dit evenement wat, in verband met o.a. parkeerplaatsen en beschikbare plaatsen op de boot, ook nodig is. Nu al aanmelden kan via secretaris@ondernemersgooisemeren.nl

Op de 2de dinsdag van november, 12 november, houden wij ook gewoon ons Samen Succesvol Ondernemen. Dit keer bij de mooie locatie Fort C in Muiden. Ook hierover tijdig meer.

Pakje Kunst in Bussum

Pakje Kunst is “het surprise ei voor volwassenen”, en een ontzettend leuk idee als relatiegeschenk of personeelscadeautje. Pakje Kunst heeft met allerlei verschillende kunstenaars uit Gooise Meren een oude sigarettenautomaat gevuld met doosjes kunst – ter grote van het sigaretten pakje. Voor 2 € 2,00 trek je al zo’n ontzettend leuk cadeautje – voor jezelf, je relatie of je werknemer(s). De automaat van Pakje Kunst staat bij Conceptstore Het Hoofdkantoor in Bussum.

Escaperoom De Cryptograaf

De Cryptograaf is een escaperoom, waar het doel niet is om te ontsnappen, maar om het mysterie van De Cryptograaf te ontrafelen. De Cryptograaf is toegankelijk voor max 6 personen en duurt ca. 90 min. Leuk om met personeel, zakenrelaties, vrienden of je gezin te doen. De Cryptograaf is te vinden in Fort C in Muiden.

Wij hopen weer velen van jullie te mogen treffen bij OVGM meets MPM en bij Samen Succesvol Ondernemen bij Fort C in Muiden.

Tot snel!

Brigitta Boonacker
Voorzitter

Samen Succesvol Ondernemen – 8 oktober 2018 – Nieuwsbrief
Tags: