Throwback Thursday: Oud Valkeveen

Throwback Thursday #TBT

Dit park heeft een geschiedenis die wel terug gaat tot eind 1800.

Oud Valkeveen is een plek in Naarden waar al vele generaties kinderen hebben gespeeld en mooie herinneringen hebben gemaakt.
Als je er nu komt is het een modern speelpark met een achtbaan en botsauto’s, maar dit park heeft een geschiedenis die wel terug gaat tot eind 1800.

tijdsperiode onbekend

In 1930 werd naast het pannenkoekenhuis een speeltuin aangelegd. Ook werden er activiteiten georganiseerd en paardenraces gehouden.


Het landgoed waarop Oud Valkeveen is gevestigd, stond vroeger bekend als ‘Oud Naarden’ en was eigendom van een rijke Amsterdammer die dit aankocht en er een boerderij liet bouwen die de naam Valkeveen kreeg. Na 1880 ontstond er een stoomtramverbinding tussen Amsterdam en het Gooi. Veel mensen maakten per tram een uitje naar het landgoed aangezien er een mooi strand aan de Zuiderzee aanwezig was. De eigenaren van de boerderij op het landgoed zijn toen om de bezoekers van een natje en een droogje te voorzien een pannenkoekenboerderij begonnen in de boerderij.

In 1930 werd naast het pannenkoekenhuis een speeltuin aangelegd. Ook werden er activiteiten georganiseerd en paardenraces gehouden.
In 1980 vestigde de bekende circusdirecteur Toni Boltini zich in Naarden als eigenaar/exploitant van het park.
Sinds 2002 is het speelpark eigendom van de Nedstede Group van Michael van de Kuit.

jaren 90

Heb jij nog leuke herinneringen of foto’s van een bezoek aan Oud Valkeveen?
Deel het bij onze artikels op social media en misschien help je iemand vergeten herinneringen op te halen!

Foto’s: oudvalkeveen.nl, privécollectie en TripAdviser.com
Bron: wikipedia

Throwback Thursday: Oud Valkeveen
Tags: