2020 uit de startblokken

De eerste maand van 2020 zit er alweer bijna om. De omzetbelasting voor het laatste kwartaal van 2019 de deur uit en de gegevens voor de jaarcijfers bijna richting boekhouder dan wel accountant. De bekende januari – februari activiteiten voor een ondernemers.
Voor het bestuur van de OVGM ook geen rustige start van het jaar – er is veel gebeurd de afgelopen weken.

Bussum

Veel tijd en energie van het bestuur gaat op dit moment zitten in zaken rondom het aftreden van het bestuur van de Stichting Pro Bussum. Wij hebben de ondernemers en straatmanagers beloofd zorg te dragen voor continuïteit in de betalingen vanuit de trekkingsrechtgelden.  Dit vraagt op dit moment de nodige inspanningen.
Inhoudelijk komen we zo snel mogelijk hierop terug.

Muiden

Ook in Muiden is er veel gebeurd. Ook hier heft een stichting zichzelf op. Het Ontwikkelingsfonds Muiden (OFM) is voornemens zichzelf op te heffen. Voornamelijk omdat er geen inkomsten zijn en dat deze het eerst komende jaar ook niet vallen te verwachten. De Muidens Ondernemers Raad (MOR), met de OVGM in haar kielzog, zijn in gesprek met OFM en gemeente om een en ander in goede banen te leiden en ook er voor te zorgen dat de ondernemersgelden die er nog zijn ook ten goede zullen blijven komen aan de ondernemers.
Stichting de Muidertafel staat ook op de nominatie op geheven te worden. Dit heeft o.a. te maken met bovenstaande ontwikkeling.

Overigens wordt er door MOR, OVGM en gemeente de komende tijd gekeken hoe er voor Muiden en Muiderberg gekomen kan worden tot “een gezamenlijke pot met geld”. In het in eerdere nieuwsbrieven genoemde onderzoek van Vosjan Management en Kordaat in Ruimte wordt geadviseerd om voor Gooise Meren op de lange termijn te onderzoeken hoe een Gemeentebreed OZB opslag fonds op te richten. Ditzelfde rapport adviseert om voor de korte termijn te onderzoeken in hoeverre de bestaande Reclameverordening voor Muiden en Muiderberg bruikbaar is en vooral: wat daar de opbrengsten dan van zouden zijn.
Ook hier geldt: wordt vervolgd.

OVGM gaat voor Pampus

Op 13 maart gaat het OVGM bestuur samen met enkele ondernemers, 10 personen in totaal, naar Pampus. In het kader van NLdoet gaan wij samen werken om Pampus zomer klaar te maken.
We hebben nog twee plaatsen vrij – heb je zin om samen met ons voor Pampus te gaan? Mail dan even naar secretaris@ondernemersgooisemeren.nl .
Meer informatie over NLdoet en de activiteiten op Pampus vind je hier.

Goodiebag

OVGM GoodieBag

De meest recente Goodies al gezien?
Een mooi vergaderarrangement bij Plofhuis 3 bij Fort Uit en Meer, of veilige kinder speel make up bij Indisha op de Huizerweg in Bussum. Wat te denken van de Masterclass Klantgericht Ondernemen (€ 100,– korting voor OVGM leden) door Business Hustlers of het gratis in kaart brengen van je financieringsmogelijkheden door MKB Funding Partners of, tot slot, de mooie Lenovo Thinkpad X230-128 Gb SSD van Eurofa voor OVGM leden voor € 249,- .
Zomaar een bloemlezing uit de meest recent geplaatste Goodies in de OVGM Goodiebag door collega ondernemers / leden uit Gooise Meren.

Wil je gebruik maken van deze of andere Goodies? Plaats dan eerst zelf een Goodie in de Goodiebag en maak gebruik van alle mogelijke mooie aanbiedingen.
Kom je er niet uit? Neem dan even contact op met ons secretariaat. 035 – 2002479 of mail naar secretaris@ondernemersgooisemeren.nl

Veel plezier met de Goodies!!

Samen Succesvol Ondernemen

Onze eerstvolgende Samen Succesvol Ondernemen Event is op dinsdag 11 februari a.s. bij Fort C op het Vestingplein 1 in Muiden.
Naast de tijd en ruimte om elkaar te ontmoeten staat er deze keer een korte presentatie van het Gooi on Stage zijn en  een presentatie van een boek over ondernemers in het Gooi op de planning.

Wij hopen iedereen weer in grote getale vanaf 17.30 tot 20.00 uur te treffen bij Fort C.

Activiteiten agenda OVGM

Voor in de agenda:

 • Dinsdag 11 feb – Samen Succesvol Ondernemen bij Fort C in Muiden
 • Dinsdag 10 mrt – ALV mét aangeklede borrel – Naarden
 • Vrijdag 13 mrt – NLdoet: OVGM ligt voor Pampus
 • Dinsdag 07 apr – SSO bij Van der Wal Zonwering in Bussum
 • Dinsdag 12 mei – SSO in Muiderberg
 • Dinsdag 9 juni – SSO in Naarden
 • Dinsdag 8 sept – SSO in Muiderberg
 • Dinsdag 06 okt – SSO in Naarden
 • Zaterdag 24 okt – 50 jaar OVGM in t Spant in Bussum
 • Zaterdag 31 okt – OVGM meets MPM
 • Dinsdag 10 nov – SSO bij Brasserie Herengracht in Muiden
 • Dinsdag 8 dec – Oudejaarsborrel | SSO bij Bussum op IJs (onder voorbehoud)
2020 uit de startblokken
Tags: