OVGM Corona Loket

Beste ondernemers van Gooise Meren!

Wat een rare en bijzonder onzekere tijden bevinden wij ons in!  Een korte nieuwsbrief met drie onderwerpen: het OVGM Corona Loket, de gemeentelijke belastingen en Koningsdag 2020.

OVGM Corona Loket – voor ondernemers, door ondernemers

Het bestuur van de OVGM is vandaag gestart met het inrichten van een digitaal loket in onze website voor ondernemers die door de maatregelen en/of het corona virus zelf in de problemen zijn en/of komen.


De insteek is dat wij alle informatie die er beschikbaar is en komt van de landelijke overheid, de gemeente en bijvoorbeeld de KvK gaan bundelen op onze website. Maar ook dat wij ons daar in gaan verdiepen om zo de ondernemers van Gooise Meren te kunnen adviseren en helpen. Zodat wij jullie bijvoorbeeld kunnen vertellen waar en hoe je aanspraak kan gaan doen en op welke regelingen. Mogelijk dat we t.z.t. ook voorbeeld aanvraag brieven en dat soort zaken online gaan zetten.

Verder is de insteek dat we achter dit digitale loket een aantal deskundigen op vrijwillige basis ter beschikking hebben. Daartoe hebben wij een aantal leden benadert. Enkele toezeggingen hebben wij al binnen. Ook hebben wij al de toezegging van een niet ondernemer maar met expertise als jurist en bewindvoerder en werkzaam op de bank als analist. Zij heeft ons toegezegd zich in de materie te willen verdiepen en ons te helpen.

De gemeente heeft een taskforce groep opgezet, specifiek om te kijken hoe en wat de gemeente kan en gaat doen om ondernemers in nood te ondersteunen. Wij hebben een directe contactlijn met deze taskforce.
Ook informatie over de tijdelijke versoepelde regeling om ZZP-ers te ondersteunen zullen wij zo snel als dat mogelijk is hier bekendmaken.

Wij zijn op dit moment aan het bouwen aan een pagina in onze website en een specifiek e-mailadres waar iedere ondernemer zijn vragen of problemen kan neerleggen. Let wel, wij doen dit allemaal als vrijwilliger, dus de beantwoording zal niet altijd binnen een uur zijn, maar mogelijk eerder in de avonduren of op andere tijdstippen. Uiteraard doen we onze stinkende best om alles zo snel mogelijk met jullie te communiceren.
Ondanks dat wij dit als vrijwilligers doen ontslaat ons dat niet van de taak al jullie informatie en gegevens met de grootste mogelijke zorgvuldigheid en vertrouwelijkheid te behandelen. Wij handelen en werken geheel volgens de regels van het AVG. Vrijwillig is, zoals altijd, niet vrijblijvend!

Het OVGM Corona loket is voor álle ondernemers uit Gooise Meren – je hoeft geen lid te zijn van de OVGM.

Mocht je zelf nuttige diensten in deze kunnen verlenen, laat het ons weten. Voorlopig via het mailadres van de voorzitter: voorzitter@ondernemersgooisemeren.nl

Omdat niemand weet hoe lang dit gaat duren en welke ontwikkelingen ons nog meer te wachten staan, zal het digitale loket continu in ontwikkeling zijn. Iedereen die gaande dit hele proces een suggestie of idee of anderszins heeft: laat het ons weten!
Het motto van het OVGM Corona loket is niet voor niets: voor ondernemers dóór ondernemers!

Houd onze social media kanalen en website goed in de gaten.

Uitstel betaling gemeentelijke belastingen voor ondernemers

Het college van Gooise Meren is voornemens uitstel van betaling van gemeentelijke belastingen te verlenen aan ondernemers. Op dit moment worden de voorbereidingen getroffen om dit mogelijk te maken. Communicatie hierover zal gebeuren via berichtgeving via de gebruikelijke gemeentelijke kanalen en via ons OVGM Corona Loket. De gemeente verwachten dit alles voor het eind van deze week klaar te hebben. Het college houdt ook de berichtgeving van het Rijk in de gaten als het gaat om compensatie van ondernemers. Zij brengen daarnaast in kaart wat zij als gemeente kunnen doen om de ondernemers te ondersteunen en zullen ondernemers tijdig informeren over de mogelijkheden. Dit zal o.a. gebeuren via het OVGM Corona Loket

KONINGSDAG 2020

Ten aanzien van de organisatie van Koningsdag 2020 staat er ook voor de ondernemers, die vaak ook (mede) organisatoren zijn, veel op het spel. Afgelopen maandag hebben wij namens de organiserende ondernemers in Bussum de vraag bij de gemeente neergelegd of het niet verstandig is Koningsdag 2020 nu al uit te stellen naar een ander, nog te bepalen, tijdstip (in de zomer bijvoorbeeld).

Op dit moment wordt dit besproken in en met de hele regio Gooi en Vechtstreek. Wij verwachten eind vandaag of morgen hierover een uitspraak van de gemeente (en dus de hele regio). Zodra wij hierover meer weten communiceren wij dit met jullie.

Samen Succesvol Ondernemen

Alle Samen Succesvol Ondernemen events zijn – uiteraard – tot nader orde uitgesteld. Zodra er weer één op het programma komt horen jullie dat uiteraard.

Iedereen heel veel succes en sterkte deze vreemde en moeilijke tijden. Zorg goed voor elkaar!
Ik hoop van harte dat we achteraf hier op terug kunnen kijken en dan tegen elkaar kunnen zeggen “dat hebben we toch maar mooi met en voor elkaar gedaan!”.

Vriendelijke groet

Brigitta Boonacker
Voorzitter

OVGM Corona Loket
Tags: