UITNODIGING online inspiratiesessie “Toegankelijk Ondernemen”

De gemeente Gooise Meren nodigt jullie allen van harte uit om deel te nemen aan de online inspiratie sessie Toegankelijk Ondernemen.  De online sessie duurt 60 m minuten, is te volgen via Zoom en wordt maandag 5 oktober gehouden van 11.00 – 12.00 uur. 

Van 5 tot 9 oktober is de Week van de Toegankelijkheid. Deze week is er extra aandacht voor de toegankelijke samenleving en de uitdagingen die mensen met een beperking ervaren. 

Gooise Meren zet actief in op een samenleving waarin iedereen mee kan doen. Sinds 2018 is Gooise Meren koploper gemeente VN – verdrag Handicap. Dat betekent dat we extra werk maken van meedoen en dat andere gemeenten van ons kunnen leren. 

Doe mee aan de online inspiratiesessie.

Toegankelijk ondernemen loont: 15% meer klandizie.
Meer dan 2 miljoen Nederlanders hebben een beperking of een psychische of psychiatrische aandoening. Je mist 10-15% klandizie als zij je winkel of restaurant niet binnen kunnen komen. Bovendien nemen mensen met een beperking vaak iemand mee, ze zijn trouwe klanten én ze komen vaak op de minder drukke momenten.

Door vergrijzing groeit het aantal mensen met een beperking. Toegankelijk ondernemen wordt dan ook steeds belangrijker. Met eenvoudige aanpassingen vergroot je de toegankelijkheid voor deze (potentiele) klanten. 

In de sessie praten wordt je bijgepraat over de resultaten van de pilot Toegankelijk Ondernemen die MKB Nederland/Ongehinderd in het centrum van Bussum heeft uitgevoerd. En je krijgt tips van ervaringsdeskundigen en collega ondernemers. 

Hoe ziet het programma eruit?

Maandag 5 oktober
10.45 – 11.00 uur: digitale inloop
11.00 – 12.00 uur

  • in gesprek met de wethouder
  • interview met ervaringsdeskundige
  • quiz (via Kahoot)
  • tops en quick wins

Hoe aanmelden?

Wil je meedoen met de inspiratiesessie? 
Meld je dan voor 1 oktober aan door een e-mail te sturen naar: inclusie@gooisemeren.nl  onder vermelding van “Deelname inspiratiesessie ondernemers”. 
Je ontvangt dan op tijd een link om mee te doen.

Klik hier voor de originele uitnodiging van de gemeente.

Veel plezier met de deelname!

UITNODIGING online inspiratiesessie “Toegankelijk Ondernemen”
Tags: