Hoe gaat het met Eurofa Telecom?

De OVGM in gesprek met Eurofa Telecom.

Wij spreken met Brigitta Boonacker één van de twee ondernemers achter Eurofa Telecom.

Eigenaar

Farid van Raaijen en Brigitta Boonacker

Branche

Telefonie en communicatie

Waar is je bedrijf gevestigd?

Bussum

Website

Hoe gaat het met jou en je bedrijf?

Wij gaan redelijk tot goed. Door de Corona crisis en maatregelen kwam de groei in ons bedrijf in een keer tot stilstand. En dat ondanks het feit dat we een product leveren waar iedereen juist nu gebruik van maakt: telefonie en goed beveiligde videoconferences. Maar wat ook gebeurde: heel veel ondernemers zijn op hun handen gaan zitten, investeren niet meer en wachten af. Heel begrijpelijk overigens. Dus wat zijn we gaan doen? Een plan en product dat al in onze hoofden gonsde gaan uitwerken… dus let maar wat er komen gaat binnenkort! Daarnaast zijn we ons helemaal gaan verdiepen in het schrijven van online programma’s, omdat de fysieke marketing en het fysiek netwerken helemaal weg is gevallen. Ons nieuwe product gaan we dan ook online anders wegzetten als dat we voorheen altijd deden…. allemaal heel spannend en leuk weer.

Brigitta Boonacker en Farid van Raaijen.
De vlag hangt altijd uit op de 1e industriestraat 10-b in Bussum.

Wie of wat heeft jou het meest geïnspireerd de afgelopen maanden?

Eigenlijk vonden we onszelf wel inspirerend. 😉 Even zonder dollen: we hebben met bewondering naar de met name de horeca ondernemers gekeken die snel met de meeste leuke (nieuwe) ideeën kwamen. Vlaar in ’s Graveland, Stokjes en Lepel in Bussum bijvoorbeeld, echt chapeau. Maar ook ’t Spant. Heel veel respect voor deze ondernemers

Heb je tips voor andere ondernemers?

Nou dat dus: loop alles in je bedrijf, van je product tot je bedrijfsvoering, kritisch door en kijk hoe je het toekomstbestendig maakt. En loop vooral je bedrijfsprocessen goed door. Nu heb je daar de tijd voor. Ze kunnen zó vaak zo veel efficiënter. Kijk vooruit!

Loop alles in je bedrijf, van je product tot je bedrijfsvoering, kritisch door en kijk hoe je het toekomstbestendig maakt.

Brigitta Boonacker

Wat heeft volgens jou, Corona ons geleerd? 

Net als de vorige crisis – hoewel dat natuurlijk een echte economisch crisis was – het dwingt je je hele bedrijf weer eens door te lichten en goed te kijken waar jouw bedrijfstak de komende tijd heen gaat en dan je eigen plan maken. Kortom het dwingt je tot innoveren. En het maakt ook dat we, heel positief, meer tijd hebt gekregen/genomen voor ons gezin en onze familie. We hebben ons daardoor doelstellingen gesteld qua tijdsinvesteringen in werk en prive die wel veranderd zijn: meer tijd voor ons gezin.

Hoe zie jij de toekomst?

Positief! Buiten alles waar we met elkaar misschien over mopperen op dit moment, brengt iedere crisis altijd iets positiefs teweeg. Zo ook deze. We hopen van harte dat het thuiswerken beklijft. Uiteraard is dat voor onze business heel leuk, maar ons gaat het vooral om de milieu impact die dat heeft. En, zoals eerder genoemd, hopen we dat iedereen de waarde van meer tijd aan je gezin besteden een beetje blijft vasthouden en zien. “In the end we only regret the chances we didn’t take”.

Wie van de OVGM zou jij dit interview ook willen laten invullen?

Paul Haighton en/of Bert Dijkstra van ’t Spant, Dave Wiegert van Stokjes en Lepel

Hoe gaat het met Eurofa Telecom?
Tags: