Hoe gaat het met Theater Spant! ?

De OVGM in gesprek met Theater Spant!

Wij spreken met Paul Haighton directeur van Theater Spant!

Eigenaar

Paul Haighton en Bert Dijkstra

Branche

Theater & Congrescentrum

Waar is je bedrijf gevestigd?

Bussum

Website

Hoe gaat het met jou en je bedrijf?

Het voelt vreemd om te schrijven, maar eerlijk gezegd gaat het goed. We moeten natuurlijk al maanden lang onze deuren sluiten vanwege de lockdowns. Dit heeft een enorme impact voor ons als ondernemers, medewerkers, bezoekers en artiesten. We hebben Spant tot nu toe goed door de crisis weten te loodsen. Met hier en daar de nodige kleerscheuren, maar we gaan het redden en daar ben ik trots op. Gelukkig hebben we altijd perspectief gezien. Wanneer het straks weer mag is de verwachting dat men er weer graag op uit gaat. Het zal nog wel even duren voordat we weer echt volle zalen hebben maar daar is onze organisatie nu op ingericht.

Paul Haighton(l) en Bert Dijkstra(r)

Wie of wat heeft jou het meest geïnspireerd de afgelopen maanden?

De veerkracht van ons team was voor mij en Bert Dijkstra (mijn compagnon) echt inspirerend. We hebben in de zomer fors moeten reorganiseren en lastige maatregelen moeten nemen. Al die tijd hebben we onvoorwaaardelijke support gehad van onze medewerkers. Ook de hartverwarmende reacties van onze trouwe theaterbezoekers is voor ons een grote inspiratiebron. Je weet waar het het voor doet!

Heb je tips voor andere ondernemers?

Wij hebben vanaf van het begin van de Corona crisis gedacht in scenario’s. Voor zoveel mogelijk situaties hadden wij wel een plan gemaakt. Wij konden daardoor steeds snel reageren op de snel veranderende situatie. Zo’n plan geeft rust, ook al moesten wij vaak genoeg bijstellen en zaten er ook geregeld naast. Ook richting onze stakeholders geeft deze aanpak vertrouwen.

De hartverwarmende reacties van onze trouwe theaterbezoekers is voor ons een grote inspiratiebron. Je weet waar het het voor doet!

Paul Haighton

Wat heeft volgens jou, Corona ons geleerd? 

Boven alles laat het mij zien dat er niets fijner is dan de echte LIVE ontmoeting. Het online bijeenkomen, zowel zakelijk en prive, is tijdelijk erg handig gebleken. Dit zal voor sommige zaken ook echt voor altijd veranderen. Maar uitgaan, elkaar ontmoeten en samen een mooie ervaring opdoen bij een theatervoorstelling of een gaaf live event is onvervangbaar.

Hoe zie jij de toekomst?

We verwachten zeker tot aan de zomer een wisselvallig seizoen. Af en toe zullen we open gaan maar met de nodige restricties. Vanaf september verwachten we een enigszins normale bedrijfsvoering met voorstellingen en congressen. We denken wel dat de 1,5 meter samenleving nog wel eens een tijdje bij ons kan blijven.

Wie van de OVGM zou jij dit interview ook willen laten invullen?

Boekhandel Los

Hoe gaat het met Theater Spant! ?
Tags: