Werk aan de winkel – circulair loont & Boost je onderneming door social media

Voor ieder wat wils deze week – het kon helaas niet anders, alles op één dag. Maar door dat beide events digitaal zijn kan je ze desgewenst bijna helemaal allebei volgen. Met een kleine overlap zijn beide workshops te volgen. Op woensdag 9 februari start om 18.30 uur de gratis workshop Boost je Onderneming door social media. Dit keer gegeven door ons OVGM lid de Online Content Machine. Ook deze workshop is georganiseerd door de OVGM in samenwerking met Spot035.
Net als de vorige twee workshops beloofd ook deze weer bijzonder leerzaam te worden. De workshop duurt tot 20.00 uur. Aanmelden kan je hier.

Werk aan de winkel – circulair loont

Het tweede event op woensdag 9 februari start om 19.30 uur: Werk aan de winkel – circulair loont.
In de week van de Circulaire Economie, op 9 februari aanstaande presenteert de Werkgroep Circulaire Economie een online evenement voor Midden en Klein Bedrijf over Toekomstbestendig- en Circulair Ondernemen in de Regio Gooi en Vecht.
Dit evenement geeft jou als ondernemer in onze prachtige groene regio concrete handvatten om de eerste duurzame stappen te maken in jouw bedrijf. Inspirerende en aansprekende voorbeelden en goede praktische tips helpen jou een stukje vooruit. Deelname is gratis maar we vinden het wel fijn om te weten dat je komt dus schrijf je hier in: Je kunt je direct aanmelden via: https://www.eventbrite.nl/e/238154505537

Programma:

19.30 – 20.00 Aftrap & Introductie in Circulaire Economie:

De avond wordt afgetrapt met een welkomstwoord namens de werkgroep en een korte introductie in de wereld van het circulaire ondernemen. Experts Ynske Betlem (Hilversum 100, circulair kwartiermaker en werkgroeplid WGCE) en Brigitta Boonacker (Zelfstandig Ondernemer en voorzitter van de Ondernemersvereniging Gooise Meren) vertellen hier meer over.

Het plenaire gedeelte wordt afgesloten met de inspirerende case van MUD Jeans: Het Gooise bedrijf MUD Jeans’ heeft als missie om de vervuilende mode-industrie te veranderen door te beginnen met het meest populaire kledingstuk: de spijkerbroek. Marketeer Danique Gunning vertelt het verhaal erachter en hoe elke MUD jeans na gebruik wordt gerecycled om zo grondstoffen te redden van de afvalberg.

20.00 – 20.50 Thema sessies in break out rooms:

In vier break-out rooms gaan we graag met elkaar in gesprek over de uitdagingen en kansen van specifieke circulaire trajecten of werkwijzen.

Je kunt kiezen uit:

1. Dealen met de Green deal: Er komt meerdere regelgeving op ondernemers af. Welke regelgeving is te verwachten en hoe kun je als ondernemer hier je voordeel uit halen? Mijn Impact biedt 40 tips hoe ondernemers kunnen omgaan met de veranderingen die op hun afkomen. Gespreksleider: Alje Kuiper (Mijn Impact)

2. De waarde van afval: aan de hand van lokale voorbeelden en pilots bespreken we hoe je de afvalverwerking van je bedrijf kunt verduurzamen en zelfs kunt recyclen naar nieuwe verkoopbare producten. Gespreksleiders: Babs van Gisbergen (Business Hustlers & MVO Lokaal) en Charlotte Hesterman (Charlutions & No Waste Caribbean Vibes)

3. Revolutie in beauty industrie: Knappe Kapper Ecce uit Huizen neemt je mee in hun inspirerende verhaal over hun duurzame inkoop en gif stofvrije werkwijze. Gespreksleider: Karin Rienstra (Haven 5, Jude Foundation)

4. De kracht van samenwerken met nieuwkomers/ statushouders: Gelijke kansen creëren voor iedereen, ook dat hoort bij toekomstbestendig ondernemen, maar hoe doe je dat? En waar begin je mee? Ondernemers vertellen hun verhaal en delen hun ervaringen. Gespreksleider: Ellen Reitsema (TWINburgering)

20.50 – 21.00 Afsluiting door Ynske Betlem & Kees Hogenbirk (Samen Sneller Duurzaam Gooise Meren).

Voor in de agenda

  • Woensdag 9 februari    : Online workshop Boost je onderneming door social media. Aanvang 18.30 uur
  • Woensdag 9 februari    : Online: Werk aan de winkel – circulair loont, met de voorzitter van de OVGM als spreker. Aanvang 19.30 uur
  • Woensdag 16 februari  : Online workshop Veilig online ondernemen.  Aanvang 18.30 uur
  • Dinsdag 1 maart             : Lagerhuisdebat – gemeenteraadsverkiezingen 2022 – onder leiding van Gijs Weenink. Locatie: Spant Bussum. Aanvang 20.00 uur. Meld je hier aan.
  • Dinsdag 29 maart          : Algemene Ledenvergadering – online – tijdstip en link in de uitnodiging welke alle leden toegestuurd krijgen.
  • Dinsdag 12 april             : Samen Succesvol Ondernemen. Aanvang 17.15 uur. We trappen af met de workshop LinkedIn gebruik met Dolf Kos. Locatie volgt

Werk aan de winkel – circulair loont & Boost je onderneming door social media
Tags: