Corona – Gemeentelijke regelingen

Mocht al deze informatie toch je vragen niet beantwoorden of is jouw situatie niet goed te vangen in een van deze regelingen?
Stuur je vraag of verhaal dan naar coronaloket@ondernemersgooisemeren.nl . Wij zullen zo snel als mogelijk antwoorden.

Wil je kijken of je alle mogelijkheden hebt benut, doe dan hier de KvK Corona regelingen check. Het is een snelle check die leidt naar de voor jou belangrijkste regelingen. ( Niet alle regelingen zijn opgenomen en er blijven uitzonderingen. )

Doe hier de Corona regelingen check.

Download hier de pdf met de Corona regelingen check in het kort.

Regelingen Gemeente Gooise Meren

De gemeente Gooise Meren staat ook in deze bijzondere tijden voor de ondernemers klaar. Heb je vragen of maak je je zorgen over de situatie, heb je ergens hulp bij nodig of heb je een geweldig idee waarmee je als ondernemer(s) deze crisis kunt overleven? Dan kan je contact met de gemeente opnemen. Samen met jou kijken ze dan naar een maatwerkoplossing.

De gemeente is bereikbaar via het algemene telefoonnummer 035 207 00 00. Ook kan je rechtstreeks contact opnemen met de medewerkers van het Economische team:

Voor zover nu bekend zijn de volgende regelingen bij en door de gemeente Gooise Meren getroffen:


Utrecht Region Economic Corona Alliantie (URECA)

Ondernemers uit de Gooi en Vechtstreek kunnen hulp vragen bij URECA, de Utrecht Region Economic Corona Alliantie.

Ureca is een loket waar ondernemers elkaar helpen met raad en daad. Ook de overheden zijn aangehaakt.
Vragen als “klopt mijn doelgroep nog?”, “Hoe kunnen mijn klanten mij (online) vinden?”, “Welke middelen heb ik echt nodig om mijn bedrijf te kunnen runnen?”, “Hoe kan ik mijn bedrijf transformeren?”
Dit en vele andere vragen kan je voorleggen aan deskundige collega ondernemers en andere instanties.
Wil je weten wat URECA voor jou kan betekenen?
Lees dan de Whitepaper “Ondernemen in coronatijd – zó kijk je vooruit” en de folder “Corona-ondersteuning voor ondernemers in de Regio Utrecht”


Uitstel betaling gemeente belastingen

Ondernemers uit Gooise Meren kunnen uitstel krijgen van de betaaltermijn van de gemeente belastingen. Deze uitstel geldt voor een periode van 3 maanden.

Wil je uitstel aanvragen? Dat kan door een e-mail of een brief te sturen naar de afdeling Belastingen. De adres gegevens zijn:

Vermeld in je aanvraag de volgende gegevens:

  • naw (naam – adres – woonplaats) gegevens
  • aanslagnummer
  • telefoonnummer

Alle aanvragen van ondernemers worden in principe gehonoreerd. Je kunt binnen 14 dagen antwoord verwachten. Voor eventuele vragen kan je bellen met de afdeling Belastingen: 035 2070000


Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo)

uitvoeringsorgaan: gemeente

De Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) is in het leven geroepen om zelfstandigen (inclusief zzp’ers) inkomensondersteuning te bieden om te zorgen dat ze in hun levensonderhoud kunnen voorzien. Met de Tozo kun je maximaal 1.500 euro netto per maand ontvangen. Via deze regeling kun je ook leningen voor bedrijfskapitaal krijgen. .

Voor wie is deze regeling?

Deze regeling staat open voor zelfstandig ondernemers, waaronder zzp’ers, die in de knel komen door de coronacrisis.

Wat houdt de regeling in?

De regeling is gebaseerd op de al bestaande Bbz (Besluit bijstandverlening zelfstandigen). Kort gezegd zijn de Bbz-voorwaarden bij de Tozo versoepeld en wordt de Tozo sneller afgehandeld en verstrekt. De inkomensondersteuning voor levensonderhoud hoeft later niet te worden terugbetaald. Lees hier meer over de voorwaarden.

Hoe doe ik een aanvraag in Gooise Meren?

Hier kan je een aanvraagformulier invullen en digitaal indienen (met DigiD). Je hebt geen eHerkenning nodig om dit formulier in te kunnen vullen.
Je aanvraag dient o.a. te zijn voorzien van een uittreksel van het Handelsregister van KVK, kopieën van je identificatiebewijs, bankafschriften en eventueel bestaande beschikkingen en brieven. Op dit moment geeft het loket van de gemeente Hilversum aan overladen te worden met aanvragen en begrip te hebben voor het feit dat niet direct op iedere aanvraag gereageerd kan worden.

Algemene informatie betreffende de aanvraag

Je leest in het artikel over de Tozo-regeling meer over de voorwaarden en het doen van een aanvraag.

(laatst bijgewerkt: 22-4-2020)